Saint Christophe

Belgian, French
8,8 (176 reviews)
92% recommended

4 course Gault&Millau dinner €59.95

Saint Christophe

Belgian, French
8,8 (176 reviews)
92% recommended

4 course Gault&Millau dinner €59.95

Menu
4 course Gault&Millau dinner
€59.95

Restaurant Saint Christophe is the proud owner of 13 Gault&Millau points and is therefore one of the best restaurants in Belgium.

During this edition of Dining with the Stars, Saint Christophe serves a fantastic 4 course Gault&Millau dinner for only €59.95. Taste this gastronomic menu and experience a unique culinary evening.

Are there any dietary requirements? Please mention this on the reservation form so the restaurant can take this into account.

Book now and enjoy a lovely night out during Dining with the Stars.

Please note. Seats are limited. Online reservations are mandatory.

Add a wine pairing to your menu for only €30!

Please note. Seats are limited. Online reservations are mandatory. A supplement will be charged for changes.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


MENU


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

TO SHARE

Terrine of Foie gras, beetroot chutney and nut/raisin toast
Suppl. € 30,- per 2 pers.

and/or;

GILLARDEAU Oyster N°2 matured in Marennes d'Oléron
Suppl. € 42,- 6 pcs.


***

FIRST COURSE

Roll of Icelandic langoustine
raw foie gras, spinach, soy shoots, fresh winter truffle


***

SECOND COURSE

Cod cheeks
creamy broth, sweet onion, peas


***

DERDE GANG

Pigeon 'Clos du Roy'
Tapa Bomba, roasted carrot, 'Ras al Hanout'


***

DESSERT

Vanilla vs. Pineapple

of;

Cheese trolley 'Sophie'
Cheese Trolley 'Sophie' | dried fruits | nut bread
Suppl. € 20

Reserve a table Reserve a table

Menu
3 course Gault&Millau lunch
€49.95

Restaurant Saint Christophe is the proud owner of 13 Gault&Millau points and is therefore one of the best restaurants in Belgium.

During this edition of Dining with the Stars, Saint Christophe serves a fantastic 3 course Gault&Millau lunch for only €49.95. Taste this gastronomic menu and experience a unique culinary evening.

Are there any dietary requirements? Please mention this on the reservation form so the restaurant can take this into account.

Book now and enjoy a lovely night out during Dining with the Stars.

Please note. Seats are limited. Online reservations are mandatory.

Add a wine pairing to your menu for only €25!

Please note. Seats are limited. Online reservations are mandatory. A supplement will be charged for changes.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


MENU


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

TO SHARE

Terrine of Foie gras, beetroot chutney and nut/raisin toast
Suppl. € 30,- per 2 pers.

and/or;

GILLARDEAU Oyster N°2 matured in Marennes d'Oléron
Suppl. € 42,- 6 pcs.


***

FIRST COURSE

Roll v Icelandic langoustine
raw foie gras, spinach, soy shoots, fresh winter truffle


***

SECOND COURSE

Pigeon 'Clos du Roy'
Tapa Bomba, roasted carrot, 'Ras al Hanout'


***

DESSERT

Vanilla vs. Pineapple

of;

Cheese trolley 'Sophie'
Cheese Trolley 'Sophie' | dried fruits | nut bread
Suppl. € 20

Reserve a table Reserve a table

What 176 people say about Saint Christophe

8.8 Based on 176 reviews. 92% of the guests recommend this restaurant.
Food
Service
Atmosphere
Write a review

"Derde maal in het restaurant, sorry ... een afknapper deze maal!"
5.0 Cuisine 5 | Service 5 | Atmosphere 5

11 juli, een zonnige dag met +25°. Er werd ons een tafel in de tuin aangeboden, helaas is de zon. Toen we daar liever niet wilden zitten, werd de gastvrouw er bij gehaald. Ik stelde voor om de gedekte tafel even mee te verplaatsen. 'Dat gebeurt niet!' was letterlijk het enige snauwend antwoord en de parasol werd ope...

Read full review

11 juli, een zonnige dag met +25°. Er werd ons een tafel in de tuin aangeboden, helaas is de zon. Toen we daar liever niet wilden zitten, werd de gastvrouw er bij gehaald. Ik stelde voor om de gedekte tafel even mee te verplaatsen. 'Dat gebeurt niet!' was letterlijk het enige snauwend antwoord en de parasol werd open gezet. Probleem opgelost. We hadden een 4 gangen lunch besteld. De menukaart werd voorgelegd. Later hebben we ons gerealiseerd dat er vijf gangen op stonden en geen vier. We opteerden voor het dessert i.p.v. de kaastafel.
Amuses waren blijkbaar niet voorzien en naar brood hebben we moeten vragen. 'Oh, ik wist niet dat we ook Portugese wijn op de kaart hadden!' ... verbaasde ons wel even.
We kregen ons voorgerecht, de combinatie leek ons raar. Onderaan een salade die wak geworden was door de dressing, daarop de babykreeft. Dit werd afgedekt door een stuk foie gras en een krokantje van parmezaan. De foie was lekker, maar de combinatie met de kreeft ontging ons. De kreeft ging dan ook totaal de mist in.
De duif van de hoofdschotel was perfect gebakken. Helaas was de broccolini en het pijpajuintje zo taai dat je ze amper kon doorsnijden met het nochtans scherpe vleesmes.
Bij het behoorlijke dessert realiseerde we ons dat we eigenlijk maar drie gangen gezien hadden. We attendeerden de serveuze daar op. Noch de chef, noch de gastvrouw liet zich zien. De uitleg die we kregen was dat het vijfde gerecht voor het diner 's avonds was. Akkoord , maar dan voeg je een ander blaadje in je menu zonder dat gerecht. Van de twee voorgerechten hadden ze besloten eentje te maken omdat die smaken perfect combineerden, en zo eindigden ze met drie gerechten. Nonsens natuurlijk. Die combinatie was, zoals reeds gezegd, totaal ongepast. Naar onze mening was het een 'noodoplossing' en werd onze twee voorgerechten gedegradeerd tot één miskleun ... planning? gebrek aan ingrediënten?spanningen in de keuken?
De gastvrouw, die nochtans altijd de wijn kwam bijvullen, liet zich niet meer zien. Na de koffie hebben we dan maar zelf de fles in de ijsemmer gezocht en uitgeschonken. Bediening? Respect voor de klant?
Kortom, na twee goede passages in dit restaurant, was dit een totale afknapper. We kunnen voor hen alleen maar hopen dat ze zowel de keuken als de bediening terug op punt krijgen. Prijs/kwaliteit/service was deze lunch dus zeker ondermaats, en hebben ze bij deze een klant verloren.

Jef Luyten at 12 July 2023
Verified
Olivier Dewulf/Chef responded at 12 July 2023

Beste heer Luyten,

we waren eerder van plan hier niet op te antwoorden, maar daar uw commentaren zo absurd zijn, alsnog een reactie. U kwam binnen, uw tafel zat op dat ogenblik half in de zon, geen enkel probleem, dan doen we de parasol wat open. De tafels verschuiven wij echter niet, 1) is Arduin, en dus heel zwaar 2) De tafels zijn op terras opgesteld richting zon. Vervolgens, .. u hebt geen aperitief genomen,.., dan serveren wij ook geen hapjes, ergens trekken wij een lijn. U hebt een fles wijn van € 45 besteld, die u met 4 over het ganse menu hebt geconsumeerd. Ivm de Portugese wijn, mijn excuses dat mijn vrouw niet onmiddellijk de link legde dat we deze hadden, we hebben echter 300 à 350 verschillende wijnen in onze kelder, die ik geregeld vernieuw. In verband met het menu, het eerste gerecht, salade v kreeft, foie gras en truffel, die we inderdaad combineren daar dit al meer dan 20 jaar een terugkomende klassieker is en waar we héél wat succes mee hebben, helaas niet bij u. Het duifje, daarbij serveren we idd crispy groenten, niet kunnen doorsnijden met een laguiole mes ..?? U vroeg dan nog om het '5e gerecht', die we enkel 's avonds serveren (opgelegde prijzen en gangen door Dining-City) , dit staat ook héél duidelijk vermeld op de gekregen menukaart.
Ma bon. Vervolgens spanning in de keuken ? ;) ;) Blijkbaar was er op alles iets, spijtig want hebben al meer dan 200 dining -city's gehad de voorbij maand en die waren telkens vol lof.
Mijn vrouw is idd om 14u vertrokken naar haar winkel, daar alle hoofdgerechten reeds door waren en er ginds een afspraak was. Dat het meisje in de zaal de fles niet heeft uitgeschonken, daarvoor onze excuses, ze dacht dat de fles leeg was. Geloof ons, zeker geen teken van min respect.
En als u door 1 'mindere' passage wegblijft, tja ik wens u verder veel succes toe.
Groeten
Olivier Dewulf


"Dîner "
8.0 Cuisine 8 | Service 8 | Atmosphere 8

Lekker en vers. Bazin wat kortaf. Staat weinig/niet open voor kritiek. Chef daarintegen heel vriendelijk.

Ruaert Connie at 01 July 2023
Verified

"Reservatie "
2.0 Cuisine 2 | Service 2 | Atmosphere 2

Zondag reservering gemaakt rond 10:45 voor een tafel van 2 om13:30, voor ons een uurtje rijden van Herzele naar kortrijk.10min voor aankomst krijgen we telefoon van de vrouw van het restaurant dat ze telefonisch afspraken maakt en dat ze geen tafel meer heeft.Ik zeg wij zijn hier 3kwartier aan het rijden voor niks.K...

Read full review

Zondag reservering gemaakt rond 10:45 voor een tafel van 2 om13:30, voor ons een uurtje rijden van Herzele naar kortrijk.10min voor aankomst krijgen we telefoon van de vrouw van het restaurant dat ze telefonisch afspraken maakt en dat ze geen tafel meer heeft.Ik zeg wij zijn hier 3kwartier aan het rijden voor niks.Komt haar man aan de lijn en die antwoord zoekt hij je keer op de markt jong heel onbeleefd.

nadia minnaert at 01 July 2023
Verified

"etentje "
8.7 Cuisine 10 | Service 8 | Atmosphere 8

fijne keuken

Eric Celie at 19 June 2023
Verified

"Super "
10.0 Cuisine 10 | Service 10 | Atmosphere 10

Was super lekker en heel vriendelijk .Konden buiten zitten.Komen zeker nog terug

Albert Callewaert at 12 June 2023
Verified

Map All star restaurants in Kortrijk

Show phone number

About Saint Christophe

Cuisine: Belgian, French

Chef Olivier Dewulf and his wife Sophie offer a warm welcome and creative cuisine in a framework where art and gastronomy come together in the Saint-Christophe in Kortrijk. In the restaurant and in the 3 private rooms on the first floor you can have a nice dinner with business relations or with the family. When the weather is nice, you can eat outside on the sunny terrace.

Resolutely, top quality is chosen over the entire line. The choice of ingredients determines more than 50% the level of the end product. They opt for the best products with an optimal preparation method, without unnecessary tricks. After all, those who eat out want to be able to fully appreciate the aromas and flavors. Everything is prepared on site, from the tapas with an aperitif, to the different types of bread to the sweets. The pursuit of perfection is also reflected on the wine list, numerous exquisite French and world wines complete your gastronomic experience.

Reserve a table Reserve a table
All star restaurants in Kortrijk

Frequently asked questions

No, for most restaurants you don't have to pay upfront when you make a reservation.
Some restaurants only accept reservations with a small down payment, this is clearly indicated when making a reservation.

If you have lost the confirmation, please email to [email protected] with your reservation details.

Once you have made your reservation, you will automatically receive an e-mail with an invitation to share your gastronomic experience with the restaurant in a review. Click on 'leave a review' in the e-mail and here you can write a review about the restaurant you have visited.

Drinks are not included in de menu price. Only, if its clearly stated in de deal description.

Restaurants are happy to take your dietary requirements into account. You can indicate this in the comments on the booking form.

You will receive a confirmation several minutes after you've made the reservation by email. No email? Please check your spambox.

Yes, you can always cancel free of charge.

If you have paid a deposit, you can cancel up to 24 hours before your reservation. Your deposit will then be automatically refunded to your account. Please note that if you cancel less than 24 hours in advance, the restaurant will keep your deposit to cover the cost of the table. We are independent of this, any problems caused by this must be resolved in communication with the restaurant.

You can cancel your reservation from the confirmation email: Click on manage reservation in the email and click on the cancel reservation button. If you have created an account, you can also do this easily by going to 'my reservations'. You can also contact us by phone +31 20 486 67 29 or by email at [email protected].

That's no problem! You can make changes by using the 'change' link in your confirmation mail or login into your account.

During Dining with the Stars, you can enjoy a fantastic luxury dinner at the best 160 restaurants in Belgium, starting from just €54.40 per person. Dining with the Stars is organized twice a year, in summer and in winter.

Diningcity Restaurant Deals

Yes, I would like to receive amazing discounts at restaurants!

Add your restaurant

Do you think your restaurant should to be on this website also? Add your restaurant now!

Add restaurant for free

All cities