Menu
4 course Gault&Millau dinner
€59.95
Restaurant Saint Christophe is the proud owner of 13 Gault&Millau points and is therefore one of the best restaurants in Belgium.
During this edition of Dining with the Stars, Saint Christophe serves a fantastic 4 course Gault&Millau dinner for only €59.95. Taste this gastronomic menu and experience a unique culinary evening.
Are there any dietary requirements? Please mention this on the reservation form so the restaurant can take this into account.
Book now and enjoy a lovely night out during Dining with the Stars.
Please note. Seats are limited. Online reservations are mandatory.
Add a wine pairing to your menu for only €30!
Please note. Seats are limited. Online reservations are mandatory. A supplement will be charged for changes.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MENU
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
TO SHARE
Terrine of Foie gras, beetroot chutney and nut/raisin toast
Suppl. € 30,- per 2 pers.
and/or;
GILLARDEAU Oyster N°2 matured in Marennes d'Oléron
Suppl. € 42,- 6 pcs.
***
FIRST COURSE
Roll of Icelandic langoustine
raw foie gras, spinach, soy shoots, fresh winter truffle
***
SECOND COURSE
Cod cheeks
creamy broth, sweet onion, peas
***
DERDE GANG
Pigeon 'Clos du Roy'
Tapa Bomba, roasted carrot, 'Ras al Hanout'
***
DESSERT
Vanilla vs. Pineapple
of;
Cheese trolley 'Sophie'
Cheese Trolley 'Sophie' | dried fruits | nut bread
Suppl. € 20
Menu
3 course Gault&Millau lunch
€49.95
Restaurant Saint Christophe is the proud owner of 13 Gault&Millau points and is therefore one of the best restaurants in Belgium.
During this edition of Dining with the Stars, Saint Christophe serves a fantastic 3 course Gault&Millau lunch for only €49.95. Taste this gastronomic menu and experience a unique culinary evening.
Are there any dietary requirements? Please mention this on the reservation form so the restaurant can take this into account.
Book now and enjoy a lovely night out during Dining with the Stars.
Please note. Seats are limited. Online reservations are mandatory.
Add a wine pairing to your menu for only €25!
Please note. Seats are limited. Online reservations are mandatory. A supplement will be charged for changes.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MENU
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
TO SHARE
Terrine of Foie gras, beetroot chutney and nut/raisin toast
Suppl. € 30,- per 2 pers.
and/or;
GILLARDEAU Oyster N°2 matured in Marennes d'Oléron
Suppl. € 42,- 6 pcs.
***
FIRST COURSE
Roll v Icelandic langoustine
raw foie gras, spinach, soy shoots, fresh winter truffle
***
SECOND COURSE
Pigeon 'Clos du Roy'
Tapa Bomba, roasted carrot, 'Ras al Hanout'
***
DESSERT
Vanilla vs. Pineapple
of;
Cheese trolley 'Sophie'
Cheese Trolley 'Sophie' | dried fruits | nut bread
Suppl. € 20
What 176 people say about Saint Christophe
Food | |
Service | |
Atmosphere |
11 juli, een zonnige dag met +25°. Er werd ons een tafel in de tuin aangeboden, helaas is de zon. Toen we daar liever niet wilden zitten, werd de gastvrouw er bij gehaald. Ik stelde voor om de gedekte tafel even mee te verplaatsen. 'Dat gebeurt niet!' was letterlijk het enige snauwend antwoord en de parasol werd ope...
Read full review11 juli, een zonnige dag met +25°. Er werd ons een tafel in de tuin aangeboden, helaas is de zon. Toen we daar liever niet wilden zitten, werd de gastvrouw er bij gehaald. Ik stelde voor om de gedekte tafel even mee te verplaatsen. 'Dat gebeurt niet!' was letterlijk het enige snauwend antwoord en de parasol werd open gezet. Probleem opgelost. We hadden een 4 gangen lunch besteld. De menukaart werd voorgelegd. Later hebben we ons gerealiseerd dat er vijf gangen op stonden en geen vier. We opteerden voor het dessert i.p.v. de kaastafel.
Amuses waren blijkbaar niet voorzien en naar brood hebben we moeten vragen. 'Oh, ik wist niet dat we ook Portugese wijn op de kaart hadden!' ... verbaasde ons wel even.
We kregen ons voorgerecht, de combinatie leek ons raar. Onderaan een salade die wak geworden was door de dressing, daarop de babykreeft. Dit werd afgedekt door een stuk foie gras en een krokantje van parmezaan. De foie was lekker, maar de combinatie met de kreeft ontging ons. De kreeft ging dan ook totaal de mist in.
De duif van de hoofdschotel was perfect gebakken. Helaas was de broccolini en het pijpajuintje zo taai dat je ze amper kon doorsnijden met het nochtans scherpe vleesmes.
Bij het behoorlijke dessert realiseerde we ons dat we eigenlijk maar drie gangen gezien hadden. We attendeerden de serveuze daar op. Noch de chef, noch de gastvrouw liet zich zien. De uitleg die we kregen was dat het vijfde gerecht voor het diner 's avonds was. Akkoord , maar dan voeg je een ander blaadje in je menu zonder dat gerecht. Van de twee voorgerechten hadden ze besloten eentje te maken omdat die smaken perfect combineerden, en zo eindigden ze met drie gerechten. Nonsens natuurlijk. Die combinatie was, zoals reeds gezegd, totaal ongepast. Naar onze mening was het een 'noodoplossing' en werd onze twee voorgerechten gedegradeerd tot één miskleun ... planning? gebrek aan ingrediënten?spanningen in de keuken?
De gastvrouw, die nochtans altijd de wijn kwam bijvullen, liet zich niet meer zien. Na de koffie hebben we dan maar zelf de fles in de ijsemmer gezocht en uitgeschonken. Bediening? Respect voor de klant?
Kortom, na twee goede passages in dit restaurant, was dit een totale afknapper. We kunnen voor hen alleen maar hopen dat ze zowel de keuken als de bediening terug op punt krijgen. Prijs/kwaliteit/service was deze lunch dus zeker ondermaats, en hebben ze bij deze een klant verloren.
Lekker en vers. Bazin wat kortaf. Staat weinig/niet open voor kritiek. Chef daarintegen heel vriendelijk.
Zondag reservering gemaakt rond 10:45 voor een tafel van 2 om13:30, voor ons een uurtje rijden van Herzele naar kortrijk.10min voor aankomst krijgen we telefoon van de vrouw van het restaurant dat ze telefonisch afspraken maakt en dat ze geen tafel meer heeft.Ik zeg wij zijn hier 3kwartier aan het rijden voor niks.K...
Read full reviewZondag reservering gemaakt rond 10:45 voor een tafel van 2 om13:30, voor ons een uurtje rijden van Herzele naar kortrijk.10min voor aankomst krijgen we telefoon van de vrouw van het restaurant dat ze telefonisch afspraken maakt en dat ze geen tafel meer heeft.Ik zeg wij zijn hier 3kwartier aan het rijden voor niks.Komt haar man aan de lijn en die antwoord zoekt hij je keer op de markt jong heel onbeleefd.
fijne keuken
Was super lekker en heel vriendelijk .Konden buiten zitten.Komen zeker nog terug
Map All star restaurants in Kortrijk
About Saint Christophe
Chef Olivier Dewulf and his wife Sophie offer a warm welcome and creative cuisine in a framework where art and gastronomy come together in the Saint-Christophe in Kortrijk. In the restaurant and in the 3 private rooms on the first floor you can have a nice dinner with business relations or with the family. When the weather is nice, you can eat outside on the sunny terrace.
Resolutely, top quality is chosen over the entire line. The choice of ingredients determines more than 50% the level of the end product. They opt for the best products with an optimal preparation method, without unnecessary tricks. After all, those who eat out want to be able to fully appreciate the aromas and flavors. Everything is prepared on site, from the tapas with an aperitif, to the different types of bread to the sweets. The pursuit of perfection is also reflected on the wine list, numerous exquisite French and world wines complete your gastronomic experience.
Beste heer Luyten,
we waren eerder van plan hier niet op te antwoorden, maar daar uw commentaren zo absurd zijn, alsnog een reactie. U kwam binnen, uw tafel zat op dat ogenblik half in de zon, geen enkel probleem, dan doen we de parasol wat open. De tafels verschuiven wij echter niet, 1) is Arduin, en dus heel zwaar 2) De tafels zijn op terras opgesteld richting zon. Vervolgens, .. u hebt geen aperitief genomen,.., dan serveren wij ook geen hapjes, ergens trekken wij een lijn. U hebt een fles wijn van € 45 besteld, die u met 4 over het ganse menu hebt geconsumeerd. Ivm de Portugese wijn, mijn excuses dat mijn vrouw niet onmiddellijk de link legde dat we deze hadden, we hebben echter 300 à 350 verschillende wijnen in onze kelder, die ik geregeld vernieuw. In verband met het menu, het eerste gerecht, salade v kreeft, foie gras en truffel, die we inderdaad combineren daar dit al meer dan 20 jaar een terugkomende klassieker is en waar we héél wat succes mee hebben, helaas niet bij u. Het duifje, daarbij serveren we idd crispy groenten, niet kunnen doorsnijden met een laguiole mes ..?? U vroeg dan nog om het '5e gerecht', die we enkel 's avonds serveren (opgelegde prijzen en gangen door Dining-City) , dit staat ook héél duidelijk vermeld op de gekregen menukaart.
Ma bon. Vervolgens spanning in de keuken ? ;) ;) Blijkbaar was er op alles iets, spijtig want hebben al meer dan 200 dining -city's gehad de voorbij maand en die waren telkens vol lof.
Mijn vrouw is idd om 14u vertrokken naar haar winkel, daar alle hoofdgerechten reeds door waren en er ginds een afspraak was. Dat het meisje in de zaal de fles niet heeft uitgeschonken, daarvoor onze excuses, ze dacht dat de fles leeg was. Geloof ons, zeker geen teken van min respect.
En als u door 1 'mindere' passage wegblijft, tja ik wens u verder veel succes toe.
Groeten
Olivier Dewulf